Sverige
31 januari 2017 13:34

Stallplats vid Hovstallet ifrågasätts

Fastighetesverkets toppchef Lennart von Quanten har en attraktiv stallplats för sin häst i det Kungliga hovstallet i Stockholm. Detta ifrågasätts nu eftersom stallet förvaltas av verket han själv styr.

Stallplats vid Hovstallet ifrågasätts
Stallplatserna vid Kungliga hovstallet i Stockholm är attraktiva.

Lennart von Quanten är toppchef på Statens fastighetsverk, SFV. Det Kungliga hovstallet på Östermalm i Stockholm är en av de lokaler som SFV förvaltar, och där har Lennart von Quanten sin egen häst uppstallad sedan fyra år tillbaka.

Stallplatsen ligger i närheten av Lennart von Quantens egen våning på Östermalm. Nu berättar Expressen att det ifrågasätts internt på SFV om det är lämpligt att Lennart von Quanten, i egenskap av chef för SFV, även hyr en stallplats av stallet som förvaltas av SFV. ”Ytterst olämpligt eftersom det kan räknas som jävssituation”, skriver SVF i dokument som Expressen tagit del av.

Men Lennart von Quanten själv ser ingen intressekonflikt i frågan.
”Det här är ingenting som har med mitt jobb alls att göra. Det här är någonting som Hovstaterna och hovstallschefen beslutar om helt och hållet” säger Lennart von Quanten till Expressen.
På frågan om han tänker behålla stallplatsen i fortsättningen svarar Lennart von Quanten att han inte tagit ställning till det ännu.

Hovstallet har gamla anor och har legat på samma adress i mer än 100 år. I stallet finns 32 boxplatser, och i dagsläget är det 16 hästar som ingår i Hovstallets verksamhet, berättar Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid Kungliga Hovstaterna, för Ridsport.
– Övriga boxplatser finns för uthyrning till privatpersoner, i första hand anställda vid Hovstallet.

Priset för en stallplats med kollektiv skötsel vid Kungliga hovstallet ligger på ungefär 5 500 kronor per månad.

Är du nyfiken på Kungliga hovstallet kan du se deras informationsfilm här: 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden