Blogg
13 mars 2017 04:16

Hingstbloggaren: ”Hingstarna som imponerade mest”

Hingstbloggaren Lena Nyström har farit hem för att sätta igång med att välja hingstar. Först blir det förstås en sista rapport från hingstekåringen i Herning och ännu mer lovord om svenska Springbank II VH.

Då var det klart i Herning för detta året och jag är återbördad till hemmet, där jag nu går in i ”befruktnings- och förlossnings-mode”. Redan kommande vecka dyker första stoet upp här, sen är det igång…

I går utdelades en massa titlar till diverse individer; först och främst blev Favorit Ask (Diamant de Semilly-Darco) Årets Hingst. Bästa 4-åriga gångartshingst blev som väntat Revolution (Rocky Lee-Rouletto) och dito hopphingst Frontier Ask (Favorit Ask-Caretino).


Springbank II VH.

5 stycken 3-åriga premiehingstar blev det bland ”dressyrarna”, däribland svenske Springbank II VH (S. Rafael-De Niro), kanske den bäste av dem allihop!


BH Zackerey.

Övriga var BH Dancetto (Dancier-Wolkentanz), Orion (Don Olymbrio-Solos Landtinus), Fifty Cent (Franziskus-Donnerball), vilken för övrigt köptes av Blue Hors under den gångna veckan, samt BH Zackerey (Zack-Sandro Hit).

Sist på eftermiddagen skedde insyning till 10-dagars observationstest, vilket för vissa hingstar kommer att vara 14 dagar långt, detta för att provet ska godkännas i Tyskland. Flera hingstar som sedan tidigare var godkända i Tyskland, men inte i Dansk Varmblod, var därför anmälda till testet och med på ridningen denna eftermiddag. 


Feretti.

De hingstar som imponerade mest på mig med sin funktionalitet under ryttare var Florist E (Floricello-MidtWest IbiLight) med fin mun och balanserad rörlig mekanik i samtliga gångarter, Springbank II (S. Rafael-De Niro), om vilken man kan säga exakt samma sak samt Ferretti (Funtime-Londonderry) med något hastig men härlig mekanik. 


Orion.

Valverde (Vitalis-Ampère) rör sig enormt i trav, men går med väldigt kort nacke, medan såväl Orion (Don Olymbrio-Solos Landtinus) som V. Vevalentino (Veneziano-Weltjunge) har underbar galoppkvalitet. Även BH Zackerey (Zack-Sandro Hit) är trevlig under ryttare, medan Jambeau (Apache-Hitchcock) förvisso har en fantastiskt fin mekanik, men inte tyckte att det var läge att kröka massor på nacken just idag…


V. Vevalentino.

Det var allt för denna gången, gott folk! 

Nu ska jag ägna resten av dagen åt att försöka välja hingstar åt det knappa 20-talet egna ston jag tänker försöka befrukta denna sommar 🙂

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden