Sverige
23 april 2017 16:26

Ridklubbs medlemmar jagade tjuvar

När inbrottslarmet gick på ridskolan i Markaryd var några av klubbens medlemmar snabbt på plats och förföljde en bil som körde från stallet. Tack vare detta kunde tjuvarna snabbt gripas av polis.

Ridklubbs medlemmar jagade tjuvar
En polis hjälpte till att lugna ponnyn.

Det är Sveriges Radio som berättar om inbrottet på ridskolan i Markaryd. Larmet gick 5.20 och redan fem minuter därefter var medlemmar från ridklubben på plats. 
– Då såg vi en bil försvinna därifrån. Vi tog upp jakten  och ringde polisen samtidigt och fick som tur var kontakt med en patrull som var i närheten, berättar Dan Adolfsson, tidigare ordförande i Markaryds Ryttarförening, för Sveriges Radio.

Tack vare detta ingripande kunde polisen stoppa tjuvarna som hade stöldgods från ridklubben i bilen. – – I Skånes Fagerhult tog polisen upp jakten och 20 minuter senare fick de stopp på bilen.

Hör klubbens Dan Adolfsson berätta om tjuvjakten nedan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden