Sverige
11 april 2012 20:45

Hästaffär slutade i fängelse

Nyköpings tingsrätt har dömt en kvinna i 30-årsåldern till fängelse i ett år och två månader för att med hjälp av två okända män ha misshandlat en man i Trosa. Bakgrunden ska vara ouppklarade hästaffärer.

Enligt domen blev mannen i Trosa svårt misshandlad i början på januari förra året när han vägrade att skriva på ett skuldebrev på 280 000 kronor som kvinnan och hennes två medhjälpare krävde.

Kvinnan har medgett att hon gick bostaden tillsammans med två män eftersom hon ansåg sig lurad av mannen, som hon känt länge och bland annat har en del ouppklarade hästaffärer med. Hon har hela tiden nekat till brott och istället hävdat att allt gick lugnt tillväga.

Tingsrätten ansåg inte att kvinnans berättelse var trovärdig, inte minst därför att hon vägrade uppge namnen på de män som var med vid besöket hos den man som blev misshandlad. Eftersom det dessutom klarlagts att mannen tidigare vägrat att skriva på ett mer förmånligt skuldebrev ansåg tingsrätten att det var mindre sannolikt att han frivilligt skulle skriva på något mer betungande.

Utöver fängelsestraffet för grov misshandel och olaga tvång ska kvinnan betala ett skadestånd på 19 900 kronor till mannen skriver Sörmlands Nyheter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden