Sverige
5 maj 2017 14:17

Ryttarens läge är allvarligt men stabilt

Tonårsflickan vid gårdagens ridolycka utanför Eskilstuna har flyttats till Karolinska. Där uppger man att läget är allvarligt men stabilt.

Ryttarens läge är allvarligt men stabilt
Jonty Evans kommer att stanna på sjukhus för att rehabiliteras ett tag till. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock/Sudok

Ridsport rapporterade i går om den tragiska ridtur utanför Eskilstuna där en ung ryttare blev påkörd av en bil. Hästen dog omedelbart vid kollisionen och ryttaren fördes med allvarliga skador till Mälarsjukhuset (läs mer här).

Ryttaren uppges av Eskilstuna-Kuriren vara en tonårsflicka. Efter att ha vårdats på Mälarsjukhuset har hon nu flyttats till Karolinska Universitetssjukhuset, där presstjänsten uppger till Ridsport att läget för patienten är allvarligt men stabilt.

P4 Sörmland uppger att ekipaget skulle korsa vägen, när hästen av någon anledning börjar skena. Samtidigt kommer en personbil med en kvinnlig förare och två små barn i bilen och kollisionen går inte att undvika. ”Det blir en kraftig smäll, det är en stor häst”, säger Lennart Ahlin, vakthavande befäl vid polisen till P4 Sörmland.

Personerna i bilen uppges ha klarat sig utan skador.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden