Sport
5 juli 2017 11:30

FHS-besökarna spenderar runt 100 miljoner i Skåne

Falsterbo Horse Show börjar som bekant på lördag. Många tusen besökare väntas som vanligt komma för att njuta av tävlingarna och samtidigt spendera slantar.

FHS-besökarna spenderar runt 100 miljoner i Skåne
Varje FHS kommer tusentals personer, som både tittar på tävlingar och spenderar pengar.

(Uppdaterad) Återigen väntas tusentals personer till Falsterbo och återigen väntas pengarna rulla. Det är inte bara på banan det handlar om miljoner när ryttareliten gör upp – även runt omkring gäller det stora belopp.

SVT Nyheter berättar att runt 100 miljoner kommer att spenderas i Skåne av besökarna under hästveckan, enligt Region Skånes årliga turistekonomiska beräkningar.

Framgångar bra för ekonomin
Enligt Pehr Palm, vd för Event i Skåne, spenderas miljonerna på bland annat shopping, övernattningar och taxiresor.

– Falsterbo är troligen det största återkommande evenemanget i Skåne, säger Pehr Palm till SVT, och påminner om att framgångsrika svenska ryttare gör sitt för affärerna.
– Det gör mycket för ett evenemangs dragningskraft att det finns duktiga svenska deltagare. Tennisen har inte det och därför tappar Båstad men Falsterbo får säkert många besökare i sommar som vill se svenska toppryttare, säger Pehr Palm.

Pengar till Vellinge
FHS hemmakommun Vellinge får in en fjärdedel av årets turistintäkter på FHS -dagarna.  
– Vi har räknat ut att vi bara i skatteintäkter får in åtta miljoner tack vare Falsterbo Horse Show, säger Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande i Vellinge, till SVT.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden