Hoppning
20 juli 2017 21:47

Lovande inledning för Viggo Björklund i Samorin

Vilken härlig inledning för Viggo Björklund i Samorin, Slovakien. Det blev felfri ritt och placering i den första fyrstjärniga 1,50-hoppningen med Vincero.

Viggo Björklund red idag felfritt och tog en 1,50-placering i Samorin (arkivbild)

Viggo Björklund är nyligen uttagen till EM i hoppning i Samorin, Slovakien. Denna vecka är han en av de svenska ryttarna som är i just Samorin och tävlar, och förhoppningsvis betyder dagens resultat att det kan bli ett finfint resultat för Viggo under EM.

Denna tävlings hoppklasser inleddes under torsdagen med bland annat en fyrstjärnig 1,50 direkt mot klockan. Viggo har ännu inte gjort så många tävlingar med Vincero (SWB val f-05 e Emmerton VDL-Robin Z, uppf Flyinge AB) men har bland annat startat i några 1,50 upp till CSI3*. Nu gjorde ekipaget sin första start i CSI4* och det med strålande resultat – felfritt och en tid som räckte till en nionde plats av 52 ekipage. Klassen vanns av Carlos Eduardo Motta Ribas, Brasilien, på Wilexo.

Placeringen innebar cirka 5 000 kronor i prispengar och kvalificering till söndagens Grand Prix-hoppning med hinder upp till 1,60.

Resultat

Svenska ryttare har plockat ytterligare några placeringar ute i Europa. I Knokke, Belgien, tog Petronella Andersson och Pironella en andraplats i dagens trestjärniga 1,45 och fick närmare 20 000 kronor för placeringen. 85 ekipage startade i klassen som vanns av Ibrahim Hani Bisharat, Jordanien, på Contifex.

Resultat Knokke

I tyska Aachen har Henrik von Eckermann under onsdagen och torsdagen plockat ett flertal placeringar i 1,40 och 1,45 med 7-åriga Louie 9 och 8-åriga Cortina 212. Ännu så länge är det dock ingen placering på pallplats.