Sverige
30 oktober 2017 10:31

Säkra ridvägar invigda vid Stjärnholms Ryttarförening

Arbetet med de nya ridvägarna vid Stjärnholms Ryttarförening har tagit nära två och ett halvt år. I helgen hölls en högtidlig invigning av föreningens stora drömprojekt.

Säkra ridvägar invigda vid Stjärnholms Ryttarförening
Projektledare Ebba Gillbrand klippte bandet vid invigningen av de nya ridvägarna.

Två nya, säkra ridvägar har sett dagens ljus vid Stjärnholms Ryttarförening utanför Oxelösund. Det är en kortare, belyst ridväg som tar cirka 30 minuter att rida i skritt, och en lite längre som tar ungefär 45 minuter att rida i skritt. Totalt är det 3350 meter ny ridväg det handlar om.

Arbetet har tagit cirka två och ett halvt år att genomföra och har letts av projektledaren Ebba Gillbrand. Föreningen har fått ihop cirka 1,8 miljoner kronor via Arvsfonden, SISU och Sörmlands Sparbank.
– Dessutom har många timmars ideellt arbeta lagts ned för att drömmen skulle bli verklighet, säger Christine Schoultz från Stjärnholms Ryttarförening till Ridsport.

Säkra Ridvägar, Stjärnhomls Ryttarförening
Tre elever från en av föreningens ridgrupper för funktionshindrade red först igenom det klippta invigningsbandet

De säkra ridvägarna är främst tänkta att användas för funktionshindrade ryttare, men får givetvis användas även för andra ridande eller promenerande.

Stallchef Emily Doyle invigningstalade och projektledaren Ebba Gillbrand klippte bandet. Invigningen bjöd på tipspromenad till fots, alkoholfritt bubbel samt kaffe och tårta.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden