Hoppning
11 januari 2018 14:42

Felfritt för Henrik och Evelina

Fin formDet har börjat bra i de högre klasserna för Henrik von Eckermann och Evelina Tovek vid meetinget i Abu Dhabi. Både under onsdagen och torsdagen blev det felfria ritter och Henrik har redan plockat två höga placeringar.

Henrik von Eckermann och Evelina Tovek har inlett de högre klasserna i Abu Dhabi med felfria ritter. Foto: Roland Thunholm

De fyrstjärniga tävlingarna i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten, startade under onsdagen. På plats under svensk plats finns Henrik von Eckermann och Evelina Tovek. I onsdagens 1,45 red båda felfritt i grundomgången. Evelina valde skippa omhoppningen med Castello och kom utanför placeringarna. Henrik däremot satte med Artiste de l’Abbaye d’Aulne ytterligare en nolla i omhoppningen och tog hem en tredje plats i klassen.

”Bra start inför helgen”, kommenterade Henrik på sociala medier efter placeringen.

Prispengarna till Henrik blev cirka 37.000 kronor, och klassen vanns av irländaren Shane BreenCan Ya Makan.

I torsdagens 1,45-hoppning blev det på nytt felfritt för svenskarna. Denna klass reds över två faser, och både Henrik och Evelina fick noll fel i båda faserna. Henrik och Artiste de l’Abbaye d’Aulne kom på andra plats efter Philipp Weishaupt, Tyskland, på Belo Horizonte. Henrik red här in cirka 43.000 kronor för sin placering.

Evelina på Dalila de la Pomme kom på fjordonde plats i klassen – första utanför placering.

Under torsdagen rids även en 1,50-hoppning. Henrik von Eckermann och Chacanno går ut med startnummer 31 av totalt 38 ryttare.