Nyheter
25 april 2018 08:52

Mer sport och pampig avtackningsshow på årets SIHS

SIHSNågra nyheter för årets Sweden International Horse Show har avslöjats. Det blir ännu mer sport och ett kärt återseende i form av Alizée Froment.

Mer sport och pampig avtackningsshow på årets SIHS
Alizée kommer tillbaka. Foto: SIHS

Den första advent är det som vanligt dags för Sweden International Horse Show och planeringen är redan i full gång. I dag släpps biljetterna och årets nyheter presenteras.

Förra årets nyhet Saab Top 10 Dressage kommer tillbaka och den här gången är prispengarna dubblerade.
”Hoppningen har också fått lite mer utrymme i år över hela programmet. Fredagskvällen specifikt har fått en större klass med omhoppning vilket känns väldigt kul”, säger sportchef Malin Baryard Johnsson i ett pressmeddelande.

Malin Baryard Johnsson klättrar uppåt.
Sportchef Malin Baryard Johnsson ser fram emot ännu mer sport på SIHS. Foto: Roland Thunholm

– Svensk ridsport är väldigt start med så många bra ryttare och nu låter vi sporten få ännu mer plats, även om vi alltid kommer att ha en blandning av sport och show, säger SIHS:s marknadschef Caroline Berggren vidare till Ridsport.

Alizée kommer tillbaka

På showfronten kommer systrarna Isaora och Jezabel Marques, 15 och 18 år gamla, att bjuda på en show med garrocha pole riding i en helt ny ungdomlig tappning. ”I en traditionellt manlig värld har de två unga tjejerna skapat ett härligt nummer med massor av hjärta, mod och passion” berättar SIHS.

Ett kärt återseende blir det i form av en frihetsshow med Alizée Froment, som beskrivs som ”toppryttaren som har banat ny väg med bettlös dressyr med Grand Prix-rörelser blandat med vacker frihetsdressyr”.

– Hon hörde av sig och ville så gärna komma tillbaka till Stockholm. Alizées älskade stjärna Mistral ska pensioneras och Alizée har bestämt sig för att avtacka honom hos oss – det blir hans sista show. Mistrals son Sultan kommer att ta över och planen är att han är med i avtackningsshowen. Alizée är redan eld och lågor, och jag är säkert på att det blir ett stämningsfullt nummer – Alizée är tillsammans med ett par andra helt i en klass för sig när det gäller shownummer, säger Caroline Berggren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden