Sverige
29 juni 2012 21:19

Chokladhästar löste krisen

ńlvdalens Ridklubb var på väg mot nedläggning och hästar skulle säljas. Hästar såldes också men de var i choklad och hjälpte till att lösa en akut kris.

Älvdalens RK var i fjol nere på botten, personal slutade men medlemmarna vägrade att ge upp. Vid ett möte i höstas valdes en ny styrelse och efter ett knappt års jobb har en säker nedläggning vänts till ekonomi i balans och ljus framtidstro.

– Vi har sålt chokladhästar, underkläder, tandborstar, fryspåsar och tulpaner. Vi har fått flera nya sponsorer vid tävlingarna och vi jobbar vid Vasaloppskontrollen i Mångsbodarna. Dessutom har vi haft ridläraren Susanne Mjöberg som jobbat gratis åt oss. All heder åt henne, säger klubbens sekreterare Alli Qvicker till Dalarnas Tidningar.

Styrelsen har renoverat inne i klubbhuset och hyr ut 15 sängplatser genom turistbyrån. De flesta stallplatser är uthyrda till privata hästägare, lån och skulder är lösta, det finns 100 000 kronor på bankkontot och den sista juli börjar klubbens nya ridlärare skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden