Hoppning
12 juli 2012 07:50

Otäck vurpa i huntingen

(Uppdaterad) Som sista startande gick rutinerade Ellen Brunes ut i Sydsvenskan Falsterbo Hunting och red för seger. Men på spetsen fick ekipaget ett rotationsfall och Ellen fick föras till sjukhus med ambulans. Klassen vanns av Sara Ekman.

Otäck vurpa i huntingen
Sara Ekman kom ihåg banan i år och red hem segern i Falsterbo Hunting. Foto: Peter Zachrisson

Ellen red som vanligt på en Löjtnantshjärta-avkomma, det 11-åriga stoet Lt Gjulhems Primera. Men nu tog de sig allstå inte i mål, utan gick omkull på en spets tidigt ute på terrängbanan. Stoet fick inte upp frambenen ordentligt, roterade över hindret och landade på sin ryttare som blev liggande. Hästen klarade sig utan skador men läkare var mycket snabbt framme hos Ellen. Enligt det första uttalandet hade Ellen klarat sig utan allvarligare skador, men stabiliserades på bår och kördes till sjukhus med ambulans för undersökning. Hon var hela tiden vid medvetande och klagade över smärtor i magen.

Klassen vanns av omskolade hoppryttaren Sara Ekman på Dream Purple Music (sto f-99 e Rhoman Rule) – ekipaget tävlade tidigare fälttävlan på tvåstjärnig nivå men rider nu 1,40-hoppning – som var ett av endast två ekipage utan rivningar. Med totalttiden 205,05 sekunder hade hon ett par sekunder till godo på tvåan Pontus Hugosson/Crozz.

22-åriga Sara Ekman red huntingen även förra året, men glömde då det näst sista hindret inne på hoppbanan.
– Jag gick igenom banan massor av gånger nu, det fick bara inte hända igen. Men det gick ju bra, konstaterade Sara på presskonferensen.

Resultat

Uppdatering
Enligt senare uppgifter är Ellen mörbultad men har klarat sig bra från olyckan. Även hästen är oskadad.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden