Sport
1 augusti 2012 10:12

Silver-Sara hyllas överallt

Sveriges första medalj under detta OS har gett eko i svenska medier. Sara Algotsson Ostholts prestation hyllas av sportkrönikörer i flera stora tidningar. Den svenska ridsporten i allmänhet lovordas också runt om i landet.

Aftonbladets Peter Wennman är en av alla som tar till de stora orden när han beskriver tisdagens dramatik:  ”Sara kommer kanske att höra ljudet av den där sista, fallande bommen i resten av sitt liv – men hon har också en olympisk silvermedalj att kyssa och lägga under kudden. Det är inte hästskit.”

Läs hela krönikan här.  

Expressens Mats Olsson berättar med lyriska ord om sin dag i Greenwich Park, men ger också Niklas Lindbäck en känga: ”En överentusiastisk och olydig ung man vid namn Niklas Lindbäck red bort en svensk bronsmedalj i lagtävlingen, och förbundskaptenen Gunilla Fredriksson tog honom i örat och sa att han inte red enligt order och så gör man bara inte i ett OS.”

Läs hela krönikan här.

Svenska Dagbladet berättar bland annat vad Sara lyssnade på under sin uppladdning här.

Skånska Dagbladets Christel Gyllenhammar ”seglar på silvermoln” i sin blogg.

”Jag hann vara säker på att Wega och Sara Algotsson Ostholt hade plockat hem guldmedaljen, när plötsligt en förbaskad bom på sista hindret bestämde sig för att lämna sina hållare,” skriver Sydsvenskans Max Wiman här. Wiman verkar dock ha glömt att hon heter Sara, inte Sofia.

I Kalmartidningen Barometern jämför krönikören Jörgen Ström Saras prestation med pingislegendaren J-O Waldner här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden