Sport
7 augusti 2012 18:12

”Jättebra för sporten”

Det tycker Bo Jenå, svensk förbundskapten i dressyr, om att britterna red hem ett OS-guld i lag. För svensk del är han nöjd med femteplatsen efter förutsättningarna, även om han gärna hade haft ett brons.

– Efter den starten vi fick som sjua, så får vi vara nöjda med att ha tagit oss upp två steg. Visst ville vi haft ett brons, konstaterade Jenå när klassen var slut.
Och han hyllade britterna efter deras guld.
– Det är jättebra för sporten, det har varit Holland och Tyskland så länge nu. Och att det avgörs på bra ridning är rätt, inte på andras misstag.

Jenå analyserade sina egna ryttare.
– Minna red enligt plan, hon skulle satsa och ta ut max om han kändes avspänd där inne. Passagen är fortfarande för mycket framåt för domarnas smak, men det blir bra så småningom.
– Tinne hade sin miss där han själv ville gå in i slutan, annars var det riktigt bra.
– Och Patrik hade ett bra travprogram, felen kom i bytena i varje. Scandic blev lite låg i formen i galoppen, men han har sett väldigt fin ut på träning.

Nu väntar kürfinal på torsdag för Tinne och Patrik.
– Rider de på personbästa kan de få upp emot 80 procent, till och med över. Hur långt det räcker vet man aldrig, men Valegro ska inte vara alltför säker på toppen. Parzival brukar bli bättre och bättre för varje dag under mästerskap.

Läs mer om hur det gick i lagtävlingen

Tidsprogram dressyr (svensk tid):
Torsdag 9 augusti 13.30-17.30 Grand Prix Kür, individuell final för de 18 bästa ekipagen, som börjar om på noll.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden