Hoppning
20 november 2011 21:03

Rolf-Göran WC-trea och klar för final

Rolf-Göran Bengtsson och Quintero La Silla gjorde allt rätt men inte tillräckligt fort och slutade trea i söndagens världscup i Stuttgart.

Rolf-Göran WC-trea och klar för final
Med dagens tredjeplats på Quintero La Silla har Rolf-Göran Bengtsson poäng som räcker till final. K-HFRIELER

Rolf-Göran startade som trea i omhoppningen och tog ledningen efter en snabb runda med Quintero La Silla. Dock inte tillräckligt snabb för seger. Som näst sist av sex i avgörandet skalade hemmaryttaren Ludger Beerbaum med Gotha (sto f -01 e Goldfever-Prestige Pilot) bort nästan en sekund på Roffes tid. Schweizaren Steve Guerdat hann som avslutare också i mål på lite bättre tid än RGB.

Tredje plats gav Roffe 15 nya WC-poäng som förde upp honom i ligans topp. Med totalt 42 poäng lär han dessutom var säker på finalplats.

Angelica Augustsson, som startade först, hade åtta fel med Mic Mac du Tillard. Ett nedslag mindre hade gett sjunde plats men nu blev Angelica första ryttare utanför poäng.

Resultat

Ställning i världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden