Avelsnyheter
7 oktober 2012 08:30

Söndag på Avelschampionatet

Sveriges bästa unghästar i hoppning och dressyr samlas i veckan på Flyinge för att göra upp i Svenskt Avel och Sportchampionat med Breeders Trophy. Dressyren går nu att följa via webb-tv.

Sammanlagt är närmare 640 hästar i åldrarna 3-7 år anmälda till finalerna på Flyinge. Michael Sögaard och Manuel Bammel är inbjudna som testryttare till de 4-åriga dressyrhästarna i finalen.

Avslutningsdagen börjar klockan 9:00 när tio 3-åriga hästar ska in till final i gångarter. Klockan 11:30 börjar sedan 5-årsfinalen i dressyr med 16 hästar till start. Dressyr avslutar även årets Avel och Sportchampionat med final för 7-åriga hästar i Prix St Georges.  Följ dressyren via webb-tv.

Hoppningen har två finaler på programmet. 7-åringarna inleder med 20 hästar till start över 1,40-hinder. Det är endast resultatet i finalen som räknas i championatet som går igång efter lunch. Klockan 14:00 startar finalen på 1,35-höjder i 6-årschampionatet med 36 finalister som bär med sina resultat från veckans två tidigare omgångar. Hoppfinalerna sänds on-demand via Equvisionen.

Webb-tv från dressyren
Start- och resultatlistor

Tidsprogram

Läs mer

Utöver själva tävlingarna arrangeras även en clinic på fredagkvällen med Silver-Sara Algotsson Ostholt och Ludwig Svennerstål, från det svenska OS-laget i fälttävlan.

ASVH håller ett osteochondrosseminarium på fredag klockan 13.00, där bland andra Dr Ilse van Grevenhof, osteochondrosforskare från Holland som varit en av de ansvariga för att ta fram KWPN:s osteochondrosindex, och doktorand Lina Jönsson, SLU, som undersökt osteochondrosförekomst hos ett svenskt hästmaterial, föreläser.

På lördag förmiddag berättar Swede Horse ambassadörer Jeanna Högberg och Ludwig Svennerstål om sina hästliv, hur de lyckats bli framgångsrika och deras filosofi om träning och utbildning av unga hästar.

För sjunde året i rad hålls hopphästauktionen Swedish Select Horse Sales på lördagkvällen. 30 av Sveriges mest talangfulla 3-åriga hopphästar är uttagna till auktionen. Auktionen går att följa via webb-tv.

ASVH delar ut sina vandringspriser under veckan – läs mer HÄR.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden