Sverige
10 oktober 2012 16:00

SvRF och western går samman?

Svenska Ridsportförbundet (SvRF) och Western Riders Association of Sweden (WRAS) undersöker om det finns möjligheter för de två organisationerna att slås ihop.

Enligt Ridsportförbundet tog WRAS kontakt med SvRF för att diskutera ett eventuellt samgående. Därefter har de båda organisationerna träffats vid ett par tillfällen, och ska även fortsätta titta på olika former hur de kan samarbeta.

WRAS är en fristående tävlingsorganisation som drivs på ideell basis, men det finns olikheter i bland annat tävlingsreglementen och rapporteringssystem mellan SvRF och WRAS som måste lösas. Dock är amibitionen att starta processen för att samgående under 2014.

Anders Mellberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundet, och Mike Noberg, ordförande i Western Riders Association of Sweden, är båda positiva till ett samarbete.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden