Avelsnyheter
11 november 2012 08:46

Nya regler för löshoppning

Löshoppning vid unghästbedömningar som ordnas av Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, ska i fortsättningen ske över tre hinder på samma sätt som vid bland annat bruksprovet.

Löshoppningen vid 3-årstest kommer att ha två hjälphinder med ett galoppsprång mellan som placeras ett galoppsprång före huvudhindret. Huvudhindret ska vara av oxertyp, endast bestående av bommar. Den bakre bommen ska vara tio centimeter högre än den främre och den ska också vila på säkerhetsskållor. Avsprångsbom ska finnas tio centimeter framför samtliga hinder. Detta berättar ASVH på sin hemsida.

För övrigt följs samma reglemente som innan, bland annat när det gäller hinderhöjder och lösgalopp. De exakta avstånden mellan hindren bestäms i samband med en domarkurs i januari. 

På bruksprovet och de rådgivande bedömningarna är förändringarna redan införda. Tidigare gällde ett hjälphinder både här och vid unghästbedömningar. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden