Avelsnyheter
22 november 2012 10:33

Jack Sparrow-föl utan klara papper

Den hypade gångartshingsten Jack Sparrow genomför inte 30-dagarstestet i Schlieckau. Det var 5-åringens sista möjlighet att bli godkänd för avel i år. Nu kommer alla hans avkommor som föds 2013 att bli utan godkänd härstamning.

Turerna kring den svarta oldenburgaren Jack Sparrow (e Johnson-Wolkentanz II) godkännande har varit många. Han fick ett temporärt tillstånd att betäcka som 3-åring. Detta kunde ha förlängts genom att hingsten hade genomfört det tyska 30-dagarprovet när han var fyra, men då avstod ägarna från att göra detta. Anledningen uppgavs vara att hingsten hade så många betäckningar att provet inte hanns med. 

Nu hade hingsten sin chans att bli godkänd för avel på 30-dagarstestet i tyska Schlieckau som startade tidigare i veckan. Eurodressage berättar dock att en krånglande hov sätter stopp för hingstens start i testet. 

Hingsten rids av holländska stjärnan Edward Gal och har i holländsk media utmålats som den nye Totilas. Han har använts flitigt till KWPN- och oldenburgston. Totalt beräknas 150 föl efter honom födas 2013. Dessa blir nu alltså utan godkänd härstamning och får det som i Sverige kallas grå papper. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden