Sverige
8 januari 2013 16:47

Ridklubb nära nedläggning

Storvik-Ovansjö Ridklubb i Sandviken har begärts i konkurs för andra gången. I måndags uppgick skatteskulderna till över 350 000 kronor. Vid senaste besöket fick kronofogden åka tomhänt från klubben - det fanns inga tillgångar kvar att ta.

Sandvikens kommun, som äger anläggningen där klubben håller till, har vid en tidigare kris hjälpt klubben att överleva. Den här gången är kommunen tveksam till ny räddningsaktion.

– Personligen har jag svårt att känna förtroende för den nuvarande styrelsen. Vi har gett föreningen chansen att vända trenden men de har inte haft någon riktig plan för hur de ska hantera skulderna, säger Marie Lind ordförande i kommunens föreningutskott till Arbetarbladet.

Enligt en revisionsfirma som kommunen har anlitat har det inte förekommit några oegentligheter men ekonomin anses amatörmässigt hanterad av en ledning som inte tycks ha förstått allvaret i situationen, skriver tidningen.

Kommunpolitikerna väntar nu på revisionernas slutgiltiga rapport innan de beslutar hur man ska agera i det krisläge som uppstått.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden