Avelsnyheter
9 januari 2013 10:45

Ny besättning till bruksprovet

Fortsatt internationell besättning präglar årets avelsvärderingsnämnd. Tyske gångartsdomaren Dieter Schüle har lämnat AVN – sportrepresentanten i hoppning är den mycket meriterade Pieter Kersten från Holland.

Henrik Lannérs ersättare Pieter Kersten är ett intressant namn då han tjänstgjorde i KWPNs motsvarighet till AVN under flera år fram till 2011. Pieter Kersten är tidigare hoppryttare och tränare med eget stall i Holland. Som de flesta holländare har stallet både försäljning och uppfödning om än i mindre skala.

Testryttarna i hoppning är båda Flyingeprofiler, Peter Eriksson har oändlig rutin på att matcha hingstar och är nu i annan roll. Henrik Ankarcrona har stor rutin på hingstar i tävling och träning.

Hella Kuntz är i Sverige ett välbekant och mycket populärt namn som testryttare, många strömmar till för att se hennes fina ridning på de unga förmågorna. Den nye testryttaren Theo Hanzon från Holland rider många hingstar under KWPNs obligatoriska hingstturneringar. Svensk publik kan ha sett honom i UVM Verden där han representerat KWPN under flera år. Där har han visat prov på förmåga att krama ur det yttersta ur varje häst. Det lär inte hinnas med under fem minuters testridning.

Avelsvärderingsnämnden AVN
Christina Olsson, ordförande (huvuddomare exteriör)

Frenk Jespers (huvuddomare gångarter)

Mikael Nolin (huvuddomare hoppning)

Malena Behring (veterinär ledamot)

Susanne Gielen (sportrepresentant dressyr)

Pieter Kersten (sportrepresentant hoppning)

Emma Thorén Hellsten (avelsledare, administrativt ansvarig)

Testyttare hoppning

Peter Eriksson

Henrik Ankarcrona

Testryttare dressyr
Hella Kuntz

Theo Hanzon

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden