Avelsnyheter
10 januari 2013 15:17

Burhults Trofé är död

Sverige har mist en av sina riktiga utställningsmatadorer. Welsh Mountainhingsten Burhults Trofé RWM 47 avlivades i förra veckan efter en olycka hemma i stallet.

Burhults Trofé är död
Burhults Trofé på utställning i Aachen 2003.

Trofé (-96, e Dyfrdwy Seren Y Glyn-Betws Dafydd, uppf/äg Gunn Johansson) hade en enastående rastyp och belönades med en 10:a på typ de gånger han visades på avelsvärdering. Han vann Welsh-Riks alla gånger han deltog, tre gånger blev det totalt, och ovanpå det tog han otaliga guldmedaljer och titlar vid andra utställningar – både i Sverige och internationellt, bland annat en tredjeplats på Royal Welsh.

Utställningsframgångarna varvade han som körponny och avelshingst. Trofé fick inte så många avkommor, men bland de mer framgångsrika finns godkända hingsten Mälby Mei Yen RWM 60 (numera kastrerad) och diplomstoet Mynta RWM 593.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden