Hästliv
22 januari 2013 21:00

Mer för unghästutbildare

Flyinge utvecklar utbildningen för unghästutbildare och startar en vidareutbildning som till största delen är på distans.

-Den här kursen är till för dem som redan är aktiva i branschen och kanske inte vill eller kan släppa sin verksamhet, säger Astrid Antonsson, ansvarig för unghästutbildarprogrammet på Flyinge, i ett pressmeddelande.

Den nya utbildningen riktas till unghästutbildare med dokumenterad arbetslivserfarenhet. Det finns inget krav på att studenterna ska ha gått grundutbildningen. Studietakten kommer att vara 75 procent och matchning av unghästar mot årgångschampionat är ett av kursens genomgående teman.

Upplägget blir individuellt och till att börja med erbjuds åtta platser. Undervisningen ska bedrivas genom videokontakt och mentorer. Tio träffar kommer att arrangeras på Flyinge.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden