Annons från Durasense

Bygg ditt nya stall med klimatsmart virke

Ska du bygga nytt stall men vet inte vad du ska välja för material till boxarna? Gör som Sara Algotsson, välj svensktillverkade boxpaneler från Durasense. Det är klimatsmart, underhållsfritt och finns både som lösvirke och färdiga boxdelar.

Bygg ditt nya stall med klimatsmart virke

Ett stall ska stå pall för mycket. Tufft slitage under lång tid, fukt och växlande väderlek samt hästar som rör sig, kanske sparkar ibland eller använder boxväggen för att klia sig. Som stallägare vill du förmodligen inte gärna behöva renovera och hålla efter i tid och otid utan snarare lägga tid på hästarna och verksamheten. Dessutom är det för många viktigt att stallet ser snyggt ut och upplevs som en trivsam plats att vara på. Det är möjligt om du väljer att bygga ditt stall med DuraSense, antingen som lösvirke eller som färdiga boxdelar.

Stables - Stall
Det finns flera färger att välja på.

Hållbart och slitstarkt
Träpanelerna används ofta till klädsel av fasader och trädäck men det finns även en variant som är särskilt framtagen för boxinredning. Panelen är en svensk produkt tillverkad av värmebehandlad trä med ett yttre ”skinn” som består i en liten mängd återvunnen plast tillsammans med träfibrer, vilket gör panelen otroligt slagtålig. Den utklassar både trä och andra kompositmaterial, och väldigt lättskött. Inget underhåll behövs och den är lätt att tvätta av. Materialet kan även ersätta plast till till exempel hinkar, krubbor, foderskopor och annat.

Svensktillverkat
Panelerna tillverkas i Sverige av svensk skog vilken minimerar antalet transporter. Produkten har minsta möjliga påverkan på miljön och är dessutom 100 % återvinningsbar. Genom en termisk behandling där man hettar upp träet får det ett naturligt rötskydd utan kemiska tillsatser. I processen ändras träets kemiska struktur, vilket medför ett naturligt motstånd mot rötangrepp.Boxinredning

Få din unika färg
Boxinredningen finns i sju färdiga färger, allt från en mysig skogsgrön ton till rödbrun och även en vacker silveraktig ton. Självklart finns det möjlighet att välja en unik färg just för ditt stall.

Stallprofil2_webb
Materialet passar alla stalltyper.

Materialet kommer färdigt i vald färg så ingen tid behöver läggas på att måla. Då det är som en panel går den även väldigt bra att använda i andra delar av stallet. Kanske vill man skapa en helhet och då kan man ha samma panel både i spolspiltan, sadelkammare. Panelen går även bra att använda som sarg i ridhuset eller varför inte ha en matchande uteplats utanför stalldörren? En stor fördel är just det underhållsfria materialet och kan spendera mer tid med hästarna.

Fakta

Fördelar med DURASENSE

• Materialet passar alla stalltyper.
• Det finns många fina färger att välja mellan.
• Underhållsbehovet är minimalt.
• Motstår röta och fukt.
• Om en planka mot förmodan skulle gå sönder av till exempel en rejäl spark splittras den inte och blir en skaderisk för hästen i boxen.
• Brädorna håller en jämn och hög kvalitet.
• Träfiberkomposit är klimatsmart då det är spill från annan träproduktion.
• Går att återvinna.
• Tillverkas i Sverige = klimatsmart, tack vare korta transportsträckor.

 

Du hittar mer information här.

Annons från Durasense
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden