Sverige
3 maj 2022 14:59

Ridolycka kan bli sommarprat: ”Jag trodde att mitt liv var över”

SommarpratareSara Grönvall var nära att förlora livet i en svår ridolycka. Resan tillbaka gick från rullstol till SM-guld i lagdressyr. Nu har hon chansen att bli Lyssnarnas sommarvärd i Sveriges Radio. Läs mer och rösta här om du vill höra om Saras väg tillbaka.

Ridolycka kan bli sommarprat: ”Jag trodde att mitt liv var över”
"Jag har mycket mentala sviter kvar efter olyckan, det släpper nog aldrig tror jag", säger Sara Grönvall. Foto: Privat

Sara Grönvall hade precis suttit upp i sadeln när hästen plötsligt stegrade sig och slog över. Tankarna for genom huvudet när hon såg den stora hästen falla mot henne där hon låg i sanden.
– Jag tänkte att jag inte skulle överleva. Det gör man inte när man får en häst på ett halvt ton över sig. Och jag hann tänka att min dotter skulle få växa upp utan mamma, berättar Sara Grönvall.

Olyckan inträffade i mars 2016 och hon var då nybliven mamma.
– Min dotter Lina var åtta månader och jag fullammade när jag hamnade på sjukhus.

”Vill pusha och inspirera”

Photo-2022-05-03-13-47-16
Sara Grönvall vill bidra med lite revanschlust till alla som behöver en knuff i tillvaron. Foto: Privat

Den långa vägen tillbaka gick från rullstol till SM-guld i lagdressyr – och med den dramatiska olyckan och revanschen i bagaget kan Sara Grönvall nu också bli Lyssnarnas sommarvärd.

Efter att i februari ha tilldelats det lokala ”Jerringpriset” Norrtelje Tidnings Guldankare fick Sara Grönvall blodad tand efter en radiointervju och peppad av sin mamma skickade hon in ett bidrag. Sveriges Radios Sommar-redaktion valde sedan ut åtta kandidater från 450 inskickade bidrag, där Lyssnarnas sommarvärd röstas fram av lyssnarna.

Vad vill du säga med ditt sommarprat?
– Jag tänker på andra människor som har varit med om en olycka, eller som har det tufft och jobbigt på något annat sätt. Min förhoppning är att kunna pusha dem lite och ge inspiration. Speciellt när vi lever i allt det här med kriget i Ukraina, pandemin och allt som är tragiskt i världen, då kanske min resa kan inspirera.

Lyssna på trailern till Sara Grönvalls bidrag här under – länk till röstningen hittar du här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden