Fälttävlan
5 juni 2022 09:53

Ebba Adnervik dubbelt i topp på Strömsholm

StrömsholmEbba Adnervik hade en lyckad helg på Strömsholm med seger i både den två- och trestjärniga klassen. Ledaren inför terrängen i den trestjärniga klassen, Niklas Lindbäck, valde att spara sin häst till Luhmühlen.

Ebba Adnervik dubbelt i topp på Strömsholm
Ebba Adnervik sken ikapp med solen på Strömsholm. Foto: Roland Thunholm

Vid sidan av dressyr-SM och hoppallsvenskan har det även ridits två- och trestjärnig fälttävlan på Strömsholm i helgen. I den trestjärniga korta klassen låg Niklas Lindbäck och Focus Filiocus i stort sett jämsides med Madelene Gustafsson och Miami C efter dressyren och hoppningen på 32,7 straff medan Ebba Adnervik låg trea med Blå Kongo på 35,2 straff.

Det blev slutligen Ebba Adnervik som kammade hem segern efter lördagens terräng som gav slutresultatet 45,1 straff. Madelene Gustafsson och Miami C red i mål på 45,5 och blev tvåa medan Wilma Nyhlén och Stinger tog hand om tredjeplatsen på 60,8 straff. Niklas Lindbäck valde att inte rida terrängen och spara Focus Filiocus till Luhmühlen, där ekipaget startar femstjärnigt om två veckor.

Madelene Gustafsson-miami 3 220604 Rt
Madelene Gustafsson och Miami C. Foto: Roland Thunholm

Ebba Adnervik tog även hand om segern i den tvåstjärniga korta klassen. Där stannade hon på 33,4 straff efter dressyren efter att ha ridit felfritt i både hoppningen och terrängen tillsammans med Eloge. Estland tog hem andraplatsen genom Jaagup Kallas med Konfloria de Luna på 36,1 straff medan Norges Andrea Loseth Moheim red in som trea med Annaharvey Springbok på 37,7 straff.

Resultatlistor CCI2* och CCI3*.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden