Fälttävlan
19 augusti 2022 06:20

Lag-SM i fälttävlan drar igång

Lag-SMDeltagare från hela landet kommer i helgen till skånska Annelöv när Tågarpsortens Ryttarförening arrangerar lag-SM i fälttävlan 2022. Här är allt du behöver veta för att följa medaljstriden.

Lag-SM i fälttävlan drar igång
Aminda Ingulfson och Joystick (på bilden) var med i laget som kom trea i Nations Cup tidigare i år. I helgen rider hon lag-SM med Pannacotta. Foto: FEI/Richard Juilliart

Lag-SM i fälttävlan arrangeras alltså av Tågarpsortens Ryttarförening med start idag fredag till och med söndag den 21 augusti. Tävlingarna äger rum på föreningens anläggning i skånska Annelöv och innefattar både ponny och häst.

Deltagarna är klubblag med max fem lagmedlemmar i varje, varav de tre bästa räknas. Tävlingen arrangeras över tre dagar, med dressyr och banhoppning dag 1 och 2 och terrängprovet sista dagen. På ponny rids klasserna P80 och P90 och på häst rids klassen CCN2*.

– Vi är så stolta över att ha fått förtroendet att få arrangera ett lag-SM i fälttävlan och ser fram emot tre roliga fartfyllda dagar med de bästa fälttävlanslagen i Sverige, säger Gunilla Johansson, ordförande i Tågarpsortens Ryttarförening, i ett pressmeddelande.

Tågarpsortens Ryttarförening räknar med närmare 200 starter i dagarna tre. Tio lag på häst och 26 lag på ponny är anmälda.

På hästsidan hittar vi namnkunniga ryttare som Anna Hassö, Ebba Adnervik och Aminda Ingulfson, bara för att nämna några.

Start- och resultatlistor
Equisport sänder live (betaltjänst)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden