Blogg
2 juni 2013 16:54

Kära kollegor

Det blev ett herrans liv på hästbloggarna bara för att jag tyckte att det fanns nog med hästprylar i världen som det var, utan att varenda bloggare med självaktning måste ge ut en egen kollektion med saker till hästen.

Jag trodde aldrig att de bloggare som redan har gett ut egna kollektioner skulle älska mitt inlägg. Jag må vara dum, men jag är inte korkad. Dock fanns det vissa saker i deras ”försvarstal” som jag inte gillade.

För mig är det fullständigt oväsentligt om bloggaren som ger ut en egen kollektion är en ung tjej eller en farbror på nittiofem år. Mitt inlägg handlade om bloggare som släpper egna kollektioner av hästutrustning och jag skrev inte ett enda ord om vare sig ålder eller kön. Varför? För att det inte spelar någon som helst roll i sammanhanget.

Jag kan tycka att om man är gammal nog för att driva en hästblogg med framgång och dessutom ge ut en egen kollektion av hästprylar så är man också gammal nog för att tåla att inte hela världen klappar händerna och kör vågen varje gång. Att säga att jag har ett problem med framgångsrika unga tjejer är ett ganska billigt sätt att slå tillbaka.

Jag hade knappast bloggat om just hästsport om jag hade haft problem med framgångsrika unga tjejer? Vilken annan plats i galaxen Vintergatan har fler av just den sortens människor än hästsporten? Tvärtom, jag tycker att framgångsrika unga tjejer är coolt och de är värda all respekt, vare sig man nu gör sig ett namn på att rida bra eller på att blogga.

Jag har inget personligt emot någon av de unga bloggare som gick i taket för mitt inlägg där jag hoppade på ett dussin ömma fötter. De kör sin grej och jag kör min, men det innebär ju inte att jag tänker ändra min ståndpunkt beträffande bloggare som ger ut egna kollektioner av hästprylar. Vi lever i ett fritt land och vi får tycka olika, men man måste hålla isär sak och person.

Jag är inget fan av planekonomi så naturligtvis får varenda ridande ung tjej i hela Sverige ge ut egna kollektioner av hästprylar om de vill. Jag har bara svårt att se vitsen med det. Det finns (i mitt tycke) redan för många märken, kollektioner och varianter som det är. Det finns inte en enda logga i världen som gör att någon rider bättre än innan.

Kära bloggkollegor, jag kommer att fortsätta att ha mina åsikter, precis så som jag alltid har haft, även om ni inte kör vågen när jag framför dem. Jag har betraktat er som vuxna människor, framgångsrika och värda min respekt. De senaste dagarna har fått mig att tvivla på alla de sakerna som jag nyss nämnde.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden