Blogg
21 juni 2013 11:33

Uppdatering

Det var ett tag sen sist jag skrev och jag ber om ursäkt för det. Har försökt att skicka iväg ett inlägg ett bra tag men varje gång jag klickar på skicka så vill det inte fungera... Det är därför jag jobbar med hästar och inte med datorer!!

Det har hänt en hel del sen sist. Vi var bland annat i Camden och tävlade. Var för kallt för denna värld! Alla skrattade gott åt mig varje morgon när jag gick upp för att fodra. Hade så många lager kläder på mig så jag såg ut som en eskimå!! Pricken över i:et är när jag har mina skidbyxor. Soph köpte dem åt mig som en present så jag skulle klara av att stiga upp varje morgon och inte frysa under kvällarna. Jag kan lugnt säga att frös det gjorde jag inte 😉


Så här ser parkeringen ut. Störst först är väl det som gäller och ska man sova över i sin lastbil eller i sitt släp så får man veta var man ska parkera! Samtliga bilder i bloggen är från Camden.

Brukar gå runt och säga att när de berättar om klimatet här i Australien så ska de ta och varna alla turister för deras vinter, för det är då ingen vinter som jag är van vid hemma. Är solen väl fram är det underbart men är den inte framme, ja, ni kan tänka er själva!! Om man nu inte bor uppe i Brisbane i Queensland, för där är det runt 28-30 grader för tillfället… Inte ett dugg avis 😉


Classico och jag på väg från stallet till lastbilen för att han ska sadlas upp för tävling dag 1.

Hur gick det för oss i Camden? Jo det var lite blandade resultat, allt från avtrillningar, till att kvalificera sig i Youth Olympics, till att vinna klasser, till att springa runt och jaga en häst som bestämmer sig för att slita sig från lastbilen han står uppbunden vid, med sadel och allt på. Det tog oss cirka tio minuter att fånga honom… Till slut är det någon som sittandes till häst får tag i honom! Han berättade för mig att han är van vid att sitta till häst och fånga andra hästar som har slitit sig, men det brukar vara den han just då satt på som sliter sig! Men trots att det var kallt så hade vi det super trevligt tillsammans 🙂


Som ni kan se på bilden så bygger vissa upp egna yards att ha sina hästar i när de stannar över.


De uppbyggda stallen. Vår rad, försöker lära mig att standarden inte är så hög här som hemma. Vissa utav  dörrarna kunde jag inte låsa alls.. Var tvungen att binda flera grimskaft runt om nattetid!


Någon har byggt sina yards intill sin lastbil för att göra det så enkelt som möjligt för sig.

Helgen efter så var det tävlingar på Sydney Jump Club. Jag åkte inte med denna gång för jag behövde stanna hemma och undervisa. Det gick bra för alla dag ett, förutom för en utav våra ungdomar som trillade av i sin första klass och sen spenderade de cirka 20 minuter på att fånga hennes häst. Här i Australien så har många tävlingsplatser flera banor igång samtidigt och runt banan är ett lågt plaststaket på cirka 55 centimeter.. Så ni kan ju tänka er hur det ser ut när Oliver (hästen), vägrar att bli infångad och hoppar från bana till bana samtidigt som det är någon som rider sin runda. Nästa klass vägrade ryttaren att ramla av så det slutade med att de kom femma i klassen och det var runt 90 startande i den. Det kallar jag för kämpaanda!

Dag två gick riktigt bra för alla utom för Martin som ramlar av sin unghäst och bryter ett revben.. Han ramlade av för nästan precis ett år sedan och bröt ett antal revben, punkterade sin lunga, fick blod i båda lungorna samt lunginflammation… Så när jag hörde vad som hänt trodde jag att det var lika allvarligt, men som tur är så är det inte det. Han får inte lov att rida på sex veckor, så det har varit rätt så hektiskt för Soph och mig själv med att hinna med våra hästar och hans samt undvika våra elever och dela på Martins. Men just nu är de alla iväg i Gundegha och Tamworth så jag har det rätt lugnt och skönt är med Zoe. Skulle ha varit med dem men sen Martins hästar inte längre åkte med så får jag stanna hemma och jogga dem lite lätt i stället. Säger inte nej tack till det för jag brukar allt skämta om en utav hans hästar, Caprico att en dag så har jag tvättat honom för varmt och stoppar in honom i torktumlaren så han kan krympa och passa mig lite mer i storlek.

Eftersom jag nu är hemma så ska jag ha mer tid att uppdatera er om vad som händer i landet down under!! =

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden