Hoppning
29 juni 2013 21:00

Ingen svensk ryttare till andra rundan

Startfältet var inte det bästa och det blev inte så många felfria i lördagens första runda i Global Champions Tour. Tyvärr lyckades ingen svensk ryttare ändå ta sig till den andra rundan i Monte Carlo.

Ingen svensk ryttare till andra rundan
Amerikanen Richard Spooner och Cristallo vann för tredje gången i Monte Carlo. Stefano Grasso

Rolf-Göran Bengtsson var felfri ända fram till det sista hindret. Han skulle ha varit felfri där också men Casall Ask är inte längre tillräckligt försiktig. När Rolf-Göran säkert räknade in sig till den andra rundan fick han tyvärr höra hur den översta räckebommen föll i gruset och fördärvade kvällen.

Jens Fredricson tappade nollan på den bakre oxerbommen i elvans räcke-oxer-räckekombination och sedan rev Lunatic även bakbommen på tolvans oxer. Tysklandbaserade Mathilda Karlsson hade också två rivningar med Candy men fick också lägga till två tidsfel.

Som svenskar får vi hoppas på den läckra Ohlala som svarade för en ny kalasrunda och nollade amerikanska Lauren Hough till den andra rundan som sänds i Eurosport kl 22.00.
 
Av sju felfria efter den första rundan återstod tre när även den andra 1,60-rundan var fullbordad. I omhoppningen var amerikanen Richard Spooner med Cristallo (val f -98 e Caletto II-Metellus) ensam om att hålla nollan och inkasserade därmed parets tredje vinst i Global Champions Tour, samtliga har dessutom kommit i Monte Carlo.

Ohlala var inte helt överens med sin ryttare i den andra rundan som slutade på tolv fel.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden