Sport
29 juni 2013 18:00

Dagens segrare i RPC

(Uppdaterad) Ņrets fjärde omgång i Ridsport Ponny Cup fick sin första segrare i Julia Hallberg och Flying Dragon. I kategori C vann Emelie Hansson och Hip Hop. Dagens sista täcke gick till Cornelia Saxentorp och Play Boy Du Coteau.

Dagens segrare i RPC
Julia Hallberg och Flying Dragon blev lördagens första vinnare i Ridsport Ponny Cup. ANNIKA KARLBOM

Ale-Jennylunds Ridklubb står för värdskapet som avgörs på sandbana med elva hinder som inkluderade en trekombination räcke-oxer-räcke som nummer fyra och ett oxer-räckepar som nionde prövning.

Kategori B inledde med 19 startande över en meter höga hinder. Elva ekipage hittade lösningen utan större problem. Julia Hallberg inledde omhoppningen med Flying Dragon (val f -02 e Kulltorps Yrrol-Dito, uppf M Söderquist) och när nollan satt på nytt var det nästan klart. Det är nämligen svårt att slå det paret mot klockan. Det var heller ingen som lyckades och Julia fick sitt sjätte röda Ridsport Ponny Cup-täcke till sin ponny.

– Säker var jag inte med så många kvar men vi tycker båda två om när det går fort och det är alltid roligt att vinna, tyckte Julia efter segern.


Mathilda Bohlin och Butter Scotch kom tvåa i kategori B.


Kajsa Björe var trea med Moflos Zorro.


Olivia Albertsson fick rosett och pokal av Ridsports Ulrika Fåhraeus som femma med Rico.


Vädret var inte det bästa under kategori B.

Kategori C fick heller inga svårigheter att hitta nollan. 20 felfria fick fortsätta till ett avörande om 13 placeringar. I den tidigare kategorin kom segaren först i kategori C kom segraren sist, när Emelie Hansson och Hip Hop (sto f -00 e Pommac-El Hiko ox, uppf K Malmström), som sista ekipage i omhoppningen, petade bort ledande Tom Svitzer med 0,08 sekund.

– Jag visste att det gällde att rida väldigt fort och jag har nog aldrig tidigare vunnit med mindre marginal, berättade Emelie.


Emelie Hansson vann kategori C med Hip Hop.


Gott om skimlar i kategori C.


Jenny Jansson red Frosty Rebel till fjärde plats i kategori C.


Emelie Nielsen var glad över femte plats med Forever Reunited.


I paus mellan kategorierna gick det bra att läsa Ridsport.

När hindren lyftes upp från 1,10-höjder för kategori C till D-ekipagens 1,20 blev det svårare att hitta nollan och elva felfria var också garanterade placering. Bäst av sex dubbelnollor blev Cornelia Saxentorp som i en fartfylld runda ordnade segertäcket till den Belgienfödde Play Boy Du Coteau.

– Jag siktade egentligen inte på seger och tyckte själv att jag red ganska sakta men det räckte ju gott och väl, menade Cornelia om sitt andra RPC-täcke till sin playboy.


Cornelia Saxentorp toppade kategori D med Play Boy Du Coteau.


Annie Bäccman och Glenavadra Dark Velvet hoppade in på femte plats i kategori D.


Hemmaekipaget Joy Wasserman/Tullamore Dew blev trea.


Den godkända hingsten Poetic Kelly under Michelle Hoffback kom på fjärde plats.

Samtliga bilder foto: Annika Karlbom

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden