Hoppning
10 juli 2013 16:52

Ingen rådde på Hassö

Anna Hassö är rutinerad fälttävlansryttare som har många år bakom sig i svenska landslaget. Hon har även ridit huntingen i Falsterbo fler gånger än hon själv minns, och nu blev det äntligen seger på egna uppfödningen Blue Loop.

Ingen rådde på Hassö
Anna Hassö var strålande glad efter sin seger med Blue Loop.

Blue Loop (sto -04, e Looping-National Zenith xx) är en riktig rosettmaskin i hoppning och går till vardags 1,35-1,40-hoppning. Hon har dessutom placeringar i tvåstjärnig fälttävlan, så på Falsterbos huntingbana passar det lilla stoet utmärkt. I årets upplaga blev det seger för Hassö, och 30 000 kronor i segercheck.

En felfri runda på hinder med snabb tid var segerreceptet.
– Jag tänkte att i år ska vi inte riva några hinder, jag red Blue Loop förra året också och då rev vi sista hindret. Hoppningen har ju blivit lägre under åren, det gör det nästan svårare, säger Anna Hassö. 

Louise Svensson Jähde var snäppet snabbare än Hassö, men ett hinder föll på vägen mot mål och 23-åringen från Kävlinge, som är en del av trion Ride to Rio, fick nöja sig med andraplatsen i sadeln på Utah Sun.
– Det är andra gången jag rider här, förra året kom jag inte in på arenan igen utan trillade av. Så jag är glad att jag fick rida här igen.

Hoppryttarna lyste med sin frånvaro i årets hunting, det var i stort sett endast fälttävlansryttare i startlistan. Mest uppmärksamhet av dem alla fick Sara Algotsson Ostholt, silvermedaljören från OS i London. Hon red huntingen senast för 13 år sedan, och nu var det dags igen – i sadeln på maken Franks häst Matilda, ägd och uppfödd av Maria Gretzer.

Det blev dock ingen höjdarrunda för Silver-Sara, då fyra bommar föll och hon fick lägga en volt ute på terrängdelen.
– Jag ville gasa på och satsa lite, men hon respekterade inte riktigt banhoppningshöjden. Sedan är vi inte så samspelta heller, jag har aldrig ridit henne fort.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden