Sverige
8 augusti 2013 20:40

Halvvägs till 100

Taffsnäs ridläger är inne på tredje generationen i den familjedrivna lägerverksamheten. I år fyller ridskolan 50 år, utan några tecken på att sakta in.

– Drömmen är att vi får fortsätta och att allt rullar på om tio och kanske femtio år också, säger Terese Klangestam till Södermanlands Nyheter.

Terese driver verksamheten tillsammans med sin far Jan, som tog över efter Börje Klangenstam som startade 1963. Det handlar om ett halvt sekel som familjen Klangestam haft ridläger på Taffsnäs gård i Gnesta. Många elever återkommer och Jan räknar närheten till Stockholm och att ridskolan använder trygga fjordhästar som två viktiga skäl till att det fortfarande fungerar.

Det som började med en kurs och tio deltagare sommaren 1963 är numera uppe i sex kurser med drygt 20 elever i varje. Jan Klangestam har räknat fram att verksamheten har haft ungefär 10 000 elever grenom åren skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden