Hoppning
20 augusti 2013 18:15

Nationshoppningen är igång

Uppdaterad. Nu är EM i gång med första delen i nationshoppningen, en ren tidshoppning över 1,50-hinder. Här kan du följa den. Jens Fredricson tog ledningen och behöll den till startnummer 25. Angelica Augustsson blev utesluten då hon red fel väg.

Nationshoppningen är igång
Jens Fredricson och Lunatic fick till en riktig snabb runda i EM:s inledande tidshoppning. Photo: Roland Thunholm

(Uppdaterad 17.oo) När de fem första ryttarna har ridit är det bara en felfri runda som har visats inför glest befolkade läktare. Den stod klassens första ekipage, Irlands Shane Sweetnam för. Tysklands Ludger Beerbaum visade en Chiara i storform men fick ett bakbensfel på näst sista hindret – utsprånget i trekombinationen. 

(Uppdaterad 17.30) Lunatic var på hugget och tog sin an hindren som Jens Fredricson styrde på med stor entusiasm. Den atletiske valacken verkade inte tycka att någon uppgift var för svår och hjälpte till maximalt när det behövdes i det fräscha tempot. Efter en full satsning på sista hindret blev det ett nedslag där, men det räckte ändå till att ta ledningen i det komplicerade omräkningssystem av fel som gäller i den här klassen. 

(Uppdaterad 17.55) Fransmannen Roger Yves Bost fick till en snabb och felfri ritt med Castle Forbes Myrtille Paulois och tog över ledningen. När de första 26 ekipagen har gjort sitt leder Bost och Fredricson är tvåa. 

(Uppdaterad 18.30) Angelica Augustsson hade ingen bra dag på jobbet. Mic Mac du Tillard rev ett hinder tidigt i banan och efter det styrde ryttarinnan på fel hinder. Det var två rättuppstående hinder intill varandra – och svenskan valde fel. Hon blev dock inte utblåst, men påverkades troligen på något sätt ändå med ett par dåliga språng efteråt. Hon valde också att styra förbi näst sista hindret, trekombinationen, och blev inte utblåst förrän hon hade gått i mål.

Sverige startar som nummer 16 av de 19 lagen. Svenskarna har följande startnummer:
17 Jens Fredricson, 36 Angelica Augustsson, 55 Henke von Eckermann och 75 Rolf-Göran Bengtsson.

Online-resultat
Webb-tv, FEI:s betalkanal
Läs mer
Tisdagens resultat omräknat till fel som ekipagen bär med sig
Aktuell ställning i nationshoppningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden