Sverige
3 september 2013 14:10

Man hotade att döda flickväns häst

Ett svartsjukedrama gjorde att en man hotade att skjuta sin flickväns häst. Nu döms han till samhällstjänst för olaga hot.

Det var i slutet av förra året som mannen hotade att döda flickvännens häst i ett samhälle i Gagnefs kommun, skriver Dalarnas tidningar.

Paret hade under en längre tid haft en relation med mycket svartsjuka. Efter ett gräl hotade mannen att mosa hennes ansikte och döda hennes häst. Han ryckte upp kvinnan ur sängen och tog fram ett gevär och rörde handen som kvinnan uppfattade att han laddade i avsikt att skjuta henne.

Mannen nekar och menar att han istället kontrollerat vapnet så att det inte var laddat, då  kvinnan tidigare ska ha hotat att ta livet av sig.

Falu tingsrätt dömer dock till kvinnans fördel, då de anser att hon berättat trovärdigt och detaljrikt om händelsen. Mannen döms nu för olaga hot för detta fall, samt i två ytterligare fall där han ska ha hotat flickvännens far. Mannen döms till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Han ska också betala ett skadestånd om 7 500 kronor till kvinnan. Detta rapporterar Dalarnas tidningar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden