Sverige
5 oktober 2013 14:03

Ren tur att ingen dött

"Här råder fri fart och djungelns lag". Det säger Jenny Persson, travhästägare i Röbäck, om den olycksdrabbade Skravelsjövägen, där en bil körde på ett hästekipage i måndags. Hästen fick avlivas och kusken är kvar på sjukhuset.

Varje dag tvingas hästägare på Röbäcksslätten riskera sina liv när de ska korsa Skravelsjövägen, där fem hästar dött i trafikolyckor under de senaste 15 åren. Trafikverket vägrar att sätta upp ett varningsmärke för hästar på den närliggande Travbanevägen, trots att lastbilar i högre hastighet än tillåtna 60 km/tim utgör en stor fara för både människor och hästar.

Det skulle räcka långt om bilisterna kunde hålla hastighetsgränsen och köra med omdöme men helst önskar hästägarna ett övergångsställe eller något annat farthinder. Enligt Jenny Persson är gensvaret dock svalt även från både polisen och Umeå kommun.

– Skulle kommunen acceptera en sådan situation och säkerhetsrisk vid någon annan fritidsanläggning? Vi vill kunna känna oss trygga att hålla på med vårt intresse, säger Jenny Persson till Västerbottens-Kuriren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden