Sverige
29 oktober 2013 13:31

Häst död i stormen

En häst dog när ett stall i Lilla Tjärby, strax norr om Laholm, rasade samman under gårdagens storm. En häst skadades dessutom så pass att den fick föras till djursjukhus. Flera av Ridsports läsare rapporterar om hur stormen drabbade deras stall och hästar.

Igår kväll kom djurambulansen till stallet som rasat. Då var den ena hästen redan död. Den andra hästen, ett sto, var vid liv men dock så pass skadad att den fick föras till djursjukhuset i Helsingborg. Stoet opererades under gårdagen skriver Hallandsposten.

På annan plats i Halland klarade sig sju hästar undan större sviter när ett par ekar och lindar föll över utestallet där hästarna stod. Hästarna fick några brännskador i pälsen och skärskor från glassplitter, då takpannor, fönsterglas och grenar rasade in i boxarna. Hästarna flyttades sedan till ett annat stall. Detta skriver Hallands Nyheter.

På Ridsports facebooksida berättar våra läsare om hur deras hästar klarat måndagens oväder. I Småland och Skåne rapporterar många att det varit riktigt blåsigt. På ett stall hade taket blåst av och på ett annat hade båda stalldörrarna blåst sönder.  På Gotland har en läsare låtit sina hästar stå kvar inne då det fortfarande blåser pinnar och grenar från träd i luften. Många rapporterar också om att det är strömlöst, vilket gör att hästarnas vattenkoppar inte fungerar. Läs fler berättelser från läsarna här.

Lilla Tjärby ligger strax norr om Laholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden