Hoppning
14 november 2013 16:32

VW-GP i bilder

-Det är härligt att vi kan fylla Flyinge en onsdag kväll, det är fantastiskt bra för sporten att vi har en sådan klasstävling i Sverige. Orden är Rolf-Göran Bengtssons och superlativen från honom och de andra ryttarna flödade.

VW-GP i bilder
Angelica Augustsson och Mic Mac Du Tillard är en sån sammansvetsad enhet, hur ska någon annan kunna rida det känsliga stoet? Kim C Lundin kim@witnet.se

Trots gratis webb-tv-sändning strömmade publiken till, på-platsen upplevelsen är bäst. Banbyggaren Lennart Lindelöw intervjuades av Lisen Bratt-Fredricson före klassen och efteråt fick han beröm av segrande Angelica Augustsson, kanske inte så konstigt som Sylve Söderstrand sa: 
-Vinnaren tycker alltid att banan är bra.
Angelica stod på sig och menade att banan var utmanande utan att sätta dit någon, väl utformad för nivån på klassen och helt i linje med de banor som ryttarna möter ute i Europa på  3- och 4-stjärniga tävlingar. 

Lisen Bratt-Fredricson hade sin tidigare tävlingshäst Thriller P med i klassen med Stephanie Holmén på ryggen, hon är anställd på Grevlundagården som ryttare. Enligt Henrik Johnson, som skötte ryttarintervjuerna efter varje ritt, höll Lisen hårt i hans arm medan ”Steffi” Holmén red.

Absolut gladast över sin nollrunda i grunden var Anna Persson, som red i båda finalerna, att det sen sprack i omhoppningen gjorde nog inte så mycket. Anna visade genuin glädje och tacksamhet mot sin häst för deras första prestation.

Helena Lundbäck gjorde come-back i Flyinge efter sin mammaledighet, pappa Hans bar runt på det lilla grynet med bravur. Resultaten var väl så där men Helenas Bukowskis Casi Honey Bay hoppar stort stort och hon ser lycklig ut, i varje språng.

”Steffi” Holmén och Thriller P hade kunnat gå långt om det varit en stilhoppning. 
-Min ridning har blivit så mycket bättre av att dagligen titta på en sådan skicklig ryttare som Peder Fredricsson, förklarade hon. Träningen för Rolf-Göran Bengtsson har också gett mig massor i form av små men mycket viktiga detaljer att jobba på, jag tror det ihop med fantastiska hästar har lyft mig enormt.

Wilma Hellström här med bill Breaker startade också i ungdoms-GP-finalen, en av många unga ryttare som är mer eller mindre profesionella redan.

Entusiasmerande speakern Robert Solin, till vardags chefredaktör på Hästmagasinet, menade i sin introduktion av Johan Lundh och hans egenuppfödde hingst Miebello att de två har något stort på gång. Tolv hundradelar från en pallplats vittnar om att han förmodligen har rätt.

Rolf-Göran Bengtsson rider stoet Quedge Deenne åt en fransk sponsor och tillsammans fattas de markarbete, tiden tillsammans har varit alltför kort.
-Jag kommer helt enkelt inte runt snabbt nog med henne och så hoppar hon fortfarande så stort, förklarade Rolf-Göran Bengtsson som kommentar till sin felfria runda med ett tidsfel från omhoppning.
– Det är en häst som ju bättre hon går desto kortare tid får jag förmodligen behålla henne. 

-Bonzai H är så långsam, för att jag skulle kunna slå Angelica och Mic Mac hade det krävts ett missöde, men nej jag är nöjd med vår insats, skojade Helena Persson.

Peder Fredricson hade en seger i Flyinge med sig med H&M Cash In, de tog kvalet i SRT under helgen. I VW-finalen fick han se sig slagen av sin egen anställda ryttare.

Brorsan Jens Fredricson visade att Avon 1167 har utvecklats enormt, de var en bakbom på sista hindret ifrån att ta sig till omhoppning. Hingsten hoppar otroligt kraftfullt med ett härligt avstamp.

I avdelningen småhushoppning har Douglas Lindelöw en ny storhoppare i Casello efter Casall, dessutom ganska snabb med fjärde bästa tiden i omhoppningen där en bom föll.

Tvättäkta girl-power och glädje på podiet med ryttare som kommer att kräva landslagsplatser många år framöver.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden