Avelsnyheter
21 november 2013 21:37

Svenskägd hingst tvåa i Schlieckau

Ņrets sista 70-dagarsprov i Schlieckau, Tyskland innebar en fin framgång för Maria Ring och Paul Schockemöhles samarbete kring hingstar.4-årige Justify As blev tvåa som gångartshingst, han visades i februari på bruksprovet.

Svenskägd hingst tvåa i Schlieckau
Mattias Jansson red Justify As under bruksprovet 2013.

I provet ingick 25 hingstar, som har varit i Schlieckau mellan 11 september och 19 november. Maria Rings hingst Justify AS (OLD f – 09 e Jazz-Inseldürst) har varit i Tyskland och tävlat med sin ryttarinna Anna Neubauer. Nu gjorde han ett bra flerdagarsprov med 8,43 poäng i totalt dressyrbetyg varav 9,5 dels för karaktär och  dels för ridbarhet av testryttaren.

Testvinnare i dressyr blev den 3-årige Dantano efter Diamond Hit med Brentano II som morfar. Han bärgade 8,95 poäng med tre tior för karaktär, galopp och skritt.

Bästa hopphingst blev den 5-årige Cola Zero efter Cola (e Contender-Lasino) med Quidam’s Rubin som morfar. Det är inte ovanligt att något äldre hingstar presterar mycket bättre i proven. Därför finns koefficienter som reglerar slutresultatet utifrån ålder. Cola Zero slutade på 9,03 med två tior, en för konstitution och exteriör och en för löshoppning.

Två svenskfödda hingstar deltog i provet men nådde inte över kvalgränsen för att uppnå möjlighet att visas på svenskt bruksprov i direktkvalificerad klass.

Film på Dantano från hans premiering i Oldenburg

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden