Blogg
22 november 2013 07:28

Jobbigt att vara ledig

Efter hemkomst från Irland har det varit jäktigt att få ihop resan till Strömsholm denna vecka. Lånat sprillans ny lastbil då min är på verkstad. Fixat folk till stallet eftersom Sabrina vurpade med en ponny och bröt nyckelbenet. Allt löste sig hyfsat och iväg kom jag med Bluppan och Greyman.

Vi landade i Köping och stallade upp, åkte direkt till Strömsholm och A/B-tränarkurs med Sylve, Henk Nooren och hans följetränare Barnabas från Ungern. Vi följde olika träningsmetoder, Elisabeth Lundholm visade grundridning, det gjorde även Barnabas, sen hoppträning för hopplandslaget med Henk, och det var samma grundidé hela vägen. Grunder och åter grunder.

Alla 80 tränarna verkade nöjda, dag två hörde man litet viskningar att det kanske skulle vara litet mer ”tryck” i det hela, då allt verkligen gick ut på avspänning och glada hästar. Inget fel i det dock. Vi såg Jens, Peder, Malin, Helena, Douglas och Elin träna. Man red först markarbete, och gick sen upp till Henk för hoppning. Samma grej genomgående, känn båda sittbenen, slappna av i mellandelen, sänk inre höften. Barnabas körde mycket sidvärts, minska volten, öka den i skänkelvikning, skolor osv.  Rid fram för sittbenen, samla med magmusklerna, ingen hand-ridning. Inspirerande!

Så nu, efter två lediga dagar hos mamma som bor i Köping, har vi först småhoppat litet på Vänsta hos Josefin, som uppvärmning, sen trimmat litet inspirerade övningar på ridbanan på Stäholm. Så nu känner vi oss redo för start i morgon på Strömsholm. Bluppan sista kvalet i SRT och Greyman 115-125. När man är ”ledig” och har två hästar med sig och är van vid ganska många fler tycker man att man har all tid i världen. Så idag när jag ”bara” skulle klippa en och rida två så hann det bli mörkt innan den sista var riden. Typiskt, man tror man hinner hur mycket som helst. Inte van att vara ledig. Hann dock gå på stan och shoppa litet med mamma så det var det värt.

Sabrina tog tåget upp, så jag har hjälp också, hon kan ganska mycket även med en arm!

/Anna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden