Sverige
30 november 2013 14:03

Målsättningen överträffades – 6 023 barn i Upplev häst 2013

– När vi hade smygpremiär förra året här under Stockholm Horse Show med egen monter kändes det tufft att vi skulle få till ett möte mellan 5 000 barn och hästen - men det har lyckats, säger en tveklöst nöjd Iia Abenius, projektledare för Upplev Häst.

Upplev Häst är en nationell satsning med målet att 5 000 barn och ungdomar över hela Sverige upp till 15 år på olika sätt ska få komma i närkontakt med hästar under 2013. Satsningen har till stor del byggt på samverkan mellan lokala hästföretagare och organisationer.

Sedan premiären i Åre i mars har nordsvenska brukshästar, trygga ponnytravare, mekaniska galopphästar ihop med kaspiska, isländska samt miniatyrhästar med flera – bjudit tusentals barn och unga på breda leenden.  Premiärmöten har det blivit hundratals under året, dessutom har flera av de unga deltagarna nappat på erbjudanden från de lokala hästföretagarna, organisationerna och klubbarna – vilket möjliggjort ytterligare upplevelser i hästväg.

– Jag tror att barn mår bra av att komma nära hästen. Inte minst har vi märkt det när vi under året har träffat drygt 6 000 barn och den känslan genomsyrar även vår nya tidning som vi idag delar ut före matinén, säger Anahita Arai, verksamhetssamordnare på Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) och ansvarig för Hästnäringens ungdomssatsning (HUS) i ett pressmeddelande från HNS.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden