Hästliv
31 januari 2014 19:46

Mindre mockning på Flyinge

Hästarna ska få lära sig använda såväl toalett som kök och sovsal. Så blir den nya verkligheten på Flyinge som på fredagen invigde aktiv grupphästhållning.

Mindre mockning på Flyinge
Lunds kommunstyrelseordförande Mats Helmfrid och Skånes Ridsportförbunds ordförande Lena Malmqvist förrättade invigningen och Flyinges vd Marianne Lilja Wittbom såg till att allt blev rätt.

Aktiv grupphästhållning är troligtvis framtidens sätt att hålla hästar hos många ridskolor och inackorderingsstall.

– Fördelarna man sett hittills på andra anläggningar är att hästarna inte råkar ut för kolik och problem med luftrören lika ofta som hästar som står i traditionell box, säger Hanna Sassner, forskningsansvarig på Flyinge, i ett pressmeddelande.

I systemet som också kallas för ”planerad paddock” får hästarna leva ett betydligt mer naturligt hästliv än i vanliga stall. De blir utfodrade oftare, rör sig mer och får ett mer socialt liv med andra hästar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden