Sverige
28 februari 2014 17:49

Ledning klar för LRF Häst

Ledningen för LRF Häst är nu klar. Ordförande i Hästdelegationen blir Titti Jöngren. Erica Lindberg har utnämnts till chef för verksamheten i LRF Häst.

– Jag ser fram emot att dra igång det här viktiga arbetet. Det här är en väl sammansatt delegation med olika kompetenser.  En av våra uppgifter är att samla alla de krafter som finns i hästbranschen och i LRF och tillsammans skapa bättre politiska och kommersiella förutsättningar för utveckling och tillväxt för hästföretagandet i Sverige, säger Titti Jöngren, ordförande LRF Häst.

Hon sitter sedan tidigare i LRFs riksförbundsstyrelse samt driver Grindtorps Gård utanför Stockholm tillsammans med sin man. Erica Lindberg är husdjursagronom i botten och finns idag på LRF Kött som ansvarig för nöt- och lammproduktionsfrågor.

Under mötet valdes ytterligare sex personer som ska sitta i Hästdelegationen. De sex är Ingemar Alin, Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen, Maria Sundin, Svenska Ridsportförbundet, Kåre Gustafson, Svenska Hästavelsförbundet, Lennart Gustafsson, Brukshästorganisationernas Samarbetskommitté, Åse Ericson, Svenska Islandshästförbundet och Lotta Folkesson, Lantbrukarnas Riksförbund.

Hästdelegationen har det strategiska ansvaret för vilka prioriteringar som ska göras och ska också besluta om vilka positioner som ska tas inom LRF Hästs ansvarsområde.

På LRF Hästs ansvarsområde ligger att arbeta för den närings- och jordbrukspolitik som berör hästnäringen, bedriva omvärlds- och marknadsanalys, företagsutveckling samt branschgemensam kommunikation och marknadsutveckling.

Till Hästrådet var alla organisationer som är medlemmar i LRF Häst inbjudna. Med från starten i LRF Häst är, förutom LRF, åtta organisationer. Dessa är Svenska Ridsportförbundet, SvRF, Svenska Islandshästförbundet, SIF, Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen, ASVT, Svenska Hästavelsförbundet, SH, Svensk Travsport, ST, Western Riders Association of Sweden, WRAS, Brukshästorganisationerna Samarbetskommitté, BRUNTE och Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden