Sport
1 mars 2014 14:38

Italien främst igen

Det är med segrar som med kantareller - där man hittar en finns det oftast flera. Italiens Emanuele Gaudiano hittade en i går - och en ny i dag.

Italien främst igen
Emanuele Gaudiano vann på nytt och denna gång med Caesario 6. Roland Thunholm

– Jag har en bra och säker häst med stor galopp och hade ett språng mindre än de flesta andra till Jokerhindret, berättade den 27-årige italienaren som en tänkbar förklaring till segern.

Ackumulatorhoppningen på 1,45-höjder blev en snabb affär med 30 ryttare över tio hinder. Jokern är det nödvändiga hindret att klara av de två alternativen i banans avslutning. Med bara två vita bommar är det så klart svårare än det andra alternativet och ger också dubbla poäng mot grannhindrets tio – men också 20 minus om det rivs.

Italienaren kom ganska tidigt i klassen och fick en runda med Caesario 6 (val f -04 e Cornet Obolensky-Pilot) som gjorde det i stort sett klart för övriga att resten handlade mest om att kunna bli tvåa.

Douglas Lindelöw gjorde ett mycket bra försök med den erkänt snabbe Balahe men det fattades nästan två sekunder mot Italien.
– Mycket bra, tyckte Douglas om sin och hästens prestation som räckte till tredje plats.

Andraplatsen verkar nämligen holländaren Jur Vrieling prenumerera på. För tredje gången i meetinget var han uppe och nosade på segern men fick denna gång ge sig med 0,32 sekund efter rundan med Tum-Tum.
– Jag får väl vänta tills i kväll eller i morgon då, tyckte holländaren som i alla fall drar in en hel del prispengar för sina andraplatser.

Full pott och placering blev det även för Nicole Persson/Hip Hop 1045 och Henrik von Eckermann/Cantinero. Linda Heed tappade fyra poäng på det fjärde hindret med Bee Wonderful men det dög ockå för prislistan.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden