Sverige
13 mars 2014 13:30

Styrelsen använde kvarts miljon utan beslut

Revisorerna har föreslagit att styrelsen i en västsvensk ridklubb inte ska få ansvarsfrihet. Men årsmötet avbröts innan något beslut fattades.

Den aktuella klubben har haft ett stormigt år, med avskedande av sin ridskolechef efter anklagelser mot denne om stöld och illojalt beteende. Ridskolechefen stämde klubben, och nyligen slutade målet i förlikning där klubben går med på att betala 135 000 kronor i skadestånd till den före detta anställde.

Under denna process har ridklubben hittills haft advokatkostnader på omkring 100 000 kronor, men det finns inga protokoll eller andra papper som visar att styrelsen beslutat att avskeda ridskolechefen eller anlita advokat. Det skriver revisorerna i sin revisionsberättelse. De konstaterar att avskedandet av ridskolechefen har kostat klubben 250 000 kronor så här långt, och föreslår därför att styrelsen inte får ansvarsfrihet.

– Om årsmötet inte ger styrelsen ansvarsfrihet, så ger det framför allt ett rådrum att granska verksamheten, vilket i sin tur kan leda till en polisanmälan för oegentligheter, sade Jan Holmin, som arbetar med föreningsutveckling.

Nu kom man aldrig så långt vid ordinarie årsmöte i slutet av februari. Mötet avbröts redan efter punkten om mötet var i laga ordning utlyst.

– Det fanns oklarheter där, så mötet ajournerades, säger klubbens ordförande till Ridsport. Ordföranden vill inte lämna några kommentarer kring revisorernas förslag att neka ansvarsfrihet.

Årsmötet återupptas den 22 mars.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden