Blogg
30 april 2014 07:41

En bit på väg

En hektisk april månad har passerat. Tre större fälttävlansstarter, två mindre, en och annan hopptävling, plus massor av träning.

Nu i helgen som gick drog jag, Camilla och Frederico Mexia till Sopot ihop med en massa svenskar. Jag tycker själv att jag kunde gjort lite bättre i alla grenar, men är inte direkt missnöjd, en10:e-plats i årets första 3* tävling är ok. I terrängen var Bernie super, jag blev litet trött då hans huvud hamnade litet för långt ner, och jag fick kämpa litet för att få honom på plats till hindren, vilket funkade. Kunde dock inte rida riktigt så fort som jag hade hoppats. Banan i Sopot är väldigt platt=galoppbana, vilket gör att en del hästar vill springa på litet för mycket. Några backar hade inte varit i vägen känner jag. Men det får vi på nästa tävling som är på Eketorp.

I dressyren är han mycket bättre, mer eftergiven och inte så spänd. Hittills har det inte gett betalt i poängen tyvärr, men det kommer, det vet jag. Nu satt jag bättre än i Luhmühlen, se bild i tidigare blogg… Hoppningen var bra, fast jag hann inte räta upp mig efter en trippelbarr, och fick ett nedslag på följande räcke på tre språng. Klantigt.

Systrarna Algotsson vann alla klasserna, så det plus en massa andra svenska placeringar gjorde att Sverige ägde tävlingen! Kul helg på en helt fantastisk, ganska opolsk tävlingsplats.

Väl hemma efter att ha packat upp allt, och vinkat hej då till Fred, som var vår medresenär, har vi joggat alla mina hästar som varit hemma, och käkat för mycket gräs. Igår, tisdag, hade vi träning för Sylve. Bluppan hoppade fantastiskt, bra uppvärmning för helgens 1,40 på Världs Ände. Sylve poängterade igen vikten av att ha hästarna engagerade bakifrån, känna av dem i anridningen, utmana dem litet, för att sen få dem att hoppa igenom bättre, med kraft. Himla kul!

Nu väntar betessläpp för alla 1-åringar och mina pensionärer. Snacke passade på att besöka sin fan-club när Fred besökte honom i hagen. Lika dryg som vanligt. En puss på kinden, sen hejdå.

Nu litet trimning av alla försäljningshästar, treårstest med Mathias fina irländare e Master Blue, sen en tur till Tranemo på lördag. Innan det liten dressyrkoll på Bernie på fredag. Nu ska vi sätta dit de sista detaljerna.

Så hej då så länge. Hoppas solen skiner på er också!

/A

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden