Blogg
3 september 2014 07:30

Vi är framme!

Efter tre dagar på resa var det himla skönt att äntligen vara framme i Caen! Det är alldeles härligt och lagom varmt. Resan gick bra med två övernattningar.

Första natten i Tyskland och andra natten på en hästanläggning i Frankrike som man nog vågar gissa på har varit stort en gång i tiden.

Väl framme i Caen lotsades lastbilen in i en park med fantastiska funktionärer. Eftersom det är en liten bit till stallet så körde det runt ett gäng med människor med fyrhjuling och en stor släp och hjälpte till att köra ner alla saker till stallet. Höbalar, fodersäckarna, selvagnar, tunga blå skåp, you name it! När man är van vid att släpa alla saker själv så är det väldigt trevligt och oerhört uppskattat.

Idag fick alla kuskar köra en viss tid på alla fyra banorna, ja ni hörde rätt, fyra. Det är tre olika framkörningar, mellan stallet och första banan är det nog tio minuters skritt och mellan den första banan till den andra banan är det nog ändå fem minuters skritt väg.

Sen när hästarna är klara och man spänt ifrån hästarna vid lastbilen tar man hästarna till stallet för att sela av och sedan plocka med sin tvätthink för att vandra genom hela lastbilscampingen för att tvätta hästarna. Men till ovanligheten hör är att det är varmvatten och spolspiltor i mängder!

I dag är det veterinärbesiktning. Jag tror att de flesta länderna har med sig sina egna veterinärer, så i dag har kuskarna och hästarna sprungit. Trots att man vet att hästarna är okej så är man ju super nojig att det ska ha blivit något under resans gång. Håll tummarna för oss!
/Antonia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden