Hoppning
22 september 2014 21:30

GCT inför laghoppning 2015

Global Champions Tour tar ett nytt steg i hoppsporten 2015. Då införs en laghoppning som ska ske på fredagen vid varje GCT-meeting.

GCT inför laghoppning 2015

Det blir ingen traditionell nationshoppning. Tanken är att ”klubbägare” ska köpa ihop lag med fyra ryttare, varav två ska tävla för laget på varje GCT-meeting. 

I ett nyhetsbrev med webb tv-intervju med Ludger Baeerbaum och Scott Brash säger båda att det är en spännande utveckling i hoppsporten.
– Jag tror att det kommer bli riktigt spännande för publik och fans. Den som köper en  klubb vill så klart ha de bästa ryttarna och hästarna i sin klubb, vilket öppnar en marknad för att köpa och sälja ryttare som jag tror kan bli riktigt intressant och strategisk. Om vår sport kan utvecklas kan den bli omtalad och sedd som golf, tennis och fotboll, menade världsettan Scott Brash.

Prispengarna i Global Champions Tour, inklusive laghoppningarna, ökas 2015 till totalt runt 20 miljoner euro (runt 185 miljoner kronor).

Mer i detalj om laghoppningen ska avslöjas i samband med säsongens GCT-avslutning i Doha, Qatar, den 13-15 november.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden