Sport
28 februari 2014 19:33

Fransk seger i WC-kvalet

Fredagens högsta hoppklass gick över 1,50-hinder som fick en fransk segrare i Simon Delestre. Henrik von Eckermann blev bästa svensk med sjätte plats.

Fransk seger i WC-kvalet
Simon Delestre ordnade fransk seger med Ryan des Hayettes. Roland Thunholm

Torsdagens internationella klasser delades mellan Finland och Sydafrika med två segrar vardera. Fredagen har gett bättre fördelning bland deltagande nationer med Sverige, Holland och Frankrike längst fram i prislistorna.

1,50-klassen, som var kval till söndagens världscup för ryttare som inte har direktplats, gick mot klockan och blev en spännande historia inför nästan fullsatta läktare i Scandinavium.

Henrik von Eckermann tog en tidig ledning som åttonde ryttare med en mycket säker runda på For Sale 6.

– Jag är mer än nöjd. Hon har aldrig gått så här stort tidigare och gör det så bra och övertygande. Jag har tidigare tävlat henne i unghästklasser men detta är så klart mer allvar. Hon är Ludgers egen uppfödning och jag har även tävlat mamman Casina, som Ludger fick som föl när han vann EM med Ratina Z i Mannheim 1997, berättade Henrik.

Det gick så småningom fortare, vilket sänkte Henrik till sjätteplats där han var bästa svensk i klassen som fick ytterligare tre svenska placeringar.

Inte allra snabbast i klassen men snabbast och även felfri blev franske Simon Delestre med Ryan des Hayettes (val f -05 e Hugo Gesmeray) som var drygt två sekunder bättre än Henrik von Eckermann.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden