Sverige
28 mars 2015 17:25

Sabotage mot ridklubb

En planka med mängder av uppstickande skruvar låg nedgrävd vid infarten till Strängnäsbygdens Ryttarförening på lördagsmorgonen. Klubben ser sabotaget som en följd av ryktesspridningen som pågår.

Sabotage mot ridklubb
Den här plankan hittades nedgrävd.

Det var en privathästägare med två små barn i bilen som först av alla upptäckte den hemmagjorda spikmattan.

– Lyckligtvis såg hon att det blänkte till och hann tvärnita. Vem vet hur det hade gått annars, säger Andreas Tegesjö, tillförordnad ridskolechef, till Ridsport.

Polisen har varit på platsen och även gått igenom anläggningen, men inte hittat några andra tecken på sabotage eller skadegörelse.

Under vintern har ridklubben varit drabbad av kvarka, och en häst har också dött i en följdsjukdom, men de sjuka hästarna har kunnat isoleras och verksamheten har hållits igång, med godkännande av såväl länsveterinär som veterinär på Statens Veterinärmedicinska Anstalt.

Andreas Tegesjö säger att det har förekommit mycket ryktesspridning kring hur föreningen har hanterat kvarkan, och tror att brädan med skruv var riktat mot människorna som är på anläggningen.

– Det blir mycket prat och mycket tyckanden, men ingen söker fakta. Vi har inte fått några frågor riktade direkt till oss om hur vi gjort.

Klubbens medlemmar och anställda är nu på polisens inrådan mer observanta, och polisen kan också komma att börja bevaka anläggningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden